Koningsdag 2024

Het is weer bijna zover, Koningsdag staat voor de deur en we kunnen niet wachten om dit feestelijke evenement samen met jullie te vieren! Op zaterdag 27 april 2024 is het tijd om de oranje kleding uit de kast te halen en naar het kulturhus in Hoge Hexel te komen.

De dag begint om 09.00 uur met het hijsen van de vlag. Laten we met zijn allen onze nationale trots tonen en samen het Wilhelmus zingen.

Na het vlag hijsen staat er een heerlijk ontbijt voor iedereen klaar. Jong en oud kunnen gezellig met elkaar genieten van een smakelijk ontbijt. Opgave voor het ontbijt is noodzakelijk. Opgeven kan via ontbijt@oranjefeesthogehexel.nl Kosten voor volwassenen zijn  € 5 en voor de kinderen € 3,50 (t/m 12 jaar). Betaling is bij binnenkomst. Opgeven kan tot en met 20 april 2024. Speciaal voor de kinderen hebben we na het ontbijt een ballonnen clown die hen zal vermaken met de meest bijzondere creaties.

Natuurlijk wil niemand de koninklijke familie missen op deze speciale dag. Daarom hebben we gezorgd voor een groot scherm waarop je hun festiviteiten kunt volgen. Zo voelen we toch een beetje de aanwezigheid van onze koning en koningin!

Op het schoolplein hebben we een fantastisch springkussen “Seaworld” staan, waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Op dit springkussen zien we verschillende zeedieren en het heeft een coole glijbaan. Maar dat is niet alles! Verspreid over het terrein vind je maar liefst 280 oldtimers vanaf 12.30 uur. Vrachtauto’s, brommers, trekkers en auto’s. Een prachtige verzameling die liefhebbers van alle leeftijden zal bekoren.

En laten we de innerlijke mens niet vergeten! Voor degenen die zin hebben in iets lekkers uit de frituur, hebben we een gezellige foodtruck met heerlijke patat. Zo kun je genieten van typisch Hollandse snacks terwijl je de festiviteiten bijwoont.

Tussen 14.00 en 15.00 uur zijn er spelletjes voor de jeugd.

Traditiegetrouw starten we ook dit jaar om 16.00 uur met de Oranjeloopwedstrijd voor kinderen, dames en heren. De te rennen mijlen zijn 1, 2 en 5.  Ren mee en voel de adrenaline door je lijf stromen terwijl je de finish probeert te bereiken. Een sportieve uitdaging voor jong en oud! Inschrijven kan via www.inschrijven.nl Kosten volwassenen is € 4,- per persoon en kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. Natuurlijk is onze speaker Jan Rouweler ook weer aanwezig om de renners aan te moedigen.

Kortom, Koningsdag 2024 belooft weer een onvergetelijke dag te worden in Hoge Hexel. We hopen jullie allemaal te zien op zaterdag 27 april vanaf 09.00 uur. Laten we er samen een feest van maken!

Een samenvattend overzicht koningsdag 2024

09.00 uur       Vlag hijsen en gezamenlijk zingen van het Wilhelmus

09.15 uur       Ontbijten met als thema dit jaar Vintage. Opgeven kan via
ontbijt@oranjefeesthogehexel.nl Vol is Vol
Kosten voor volwassenen zijn  € 5 en voor de kinderen € 3,50 (t/m 12 jaar).
Betaling is bij binnenkomst. Opgeven kan tot en met 20 april 2024.

10.45 uur       Ballonnen clown voor de kleintjes
                        Volgen festiviteiten koninklijk huis via groot scherm

12.30 uur       280 oldtimers onder andere van de T Oale Kreng uit Vriezenveen

14.00 uur       Spelletjes voor de jeugd

16.00 uur       Oranjeloop (1,2 en 5 mijl) Opgave via www.inschrijven.nl

Met oranje groeten,

Oranje Comite Hoge Hexel
www.oranjefeesthogehexel.nl